Funderar på att installera värmepumpar i huset

Hejsan på er

Vi håller just nu på att se över våran energiförbrukning hemma och se hur vi kan dra ner på kostnader och samtidigt få bra uppvärmning. Det är troligt att vi installerar värmepumpar i huset så vi kollar på det som alternativ och vilka företag och installatörer det finns här i Örebro. Eftersom vi har ett ganska stort hus men med öppen planlösning så kan det fungera väldigt bra med värmepumpar men vi behöver ju fortfarande en på övervåningen och en på nedervåningen.

Det jag tycker kan vara mindre roligt är den estetiska biten att det inte är så snyggt men kan det bidra till bättre och energisnålare uppvärmning så kan det ju kanske vara värt det, fast att jag tycker det är lite jobbigt med just den biten. Det är säkert en vanesak och att man snart inte tänker på att de sitter där, jag hoppas det i alla fall. En sak som är säker är att man lär sig väldigt mycket av att bo i hus. Det är alltid något som ska fixas eller förbättras och ny saker att tänka på jämfört med när man bodde i lägenhet. Men jag älskar att bo i hus och är så glad i att bo här.

Både jag och min man är från Örebro så vi var båda inställda på att bo här, nära familj och vänner. Huset har vi hållit på att renovera en del sen vi flyttade in och det är roligt att man liksom skapar sitt gemensamma drömhus tillsammans. Steg för steg blir det så som man vill ha det. Vi gillade tanken på att ha ett hus med karaktär och få göra lite renoveringar hellre än ett helt nytt, men det är ju olika vad man trivs med. Nu önskar jag er en fin dag!